BlackBerry breidt zijn veiligheid smarts op het internet van de dingen

Slimme meters Hoewel BlackBerry keer gehouden en daarna verloor de smartphone kroon, het bedrijf blinkt nog steeds op mobiele device management services. En het is van plan om voort te bouwen op die kracht door het toe te passen op de groeiende markt van niet-traditionele aangesloten apparaten op het Internet of Things (IoT) markt.

Vijf jaar tot het internet van de dingen aankomt? Daarom hoop ik dat het veel, veel langer; 2015 security voorspellingen: ivd aanvallen cloud inbreuken en ransomware sluiten; ivd boom signalen mogelijk netwerkcapaciteit overbelasting: IDC

Het bedrijf een nnounced een beheerde certificaat service via haar dochteronderneming Certicom op dinsdag om te helpen verzekeren van een gevarieerd aanbod van ivd-apparaten. BlackBerry zegt dat het al begonnen met de afgifte van certificaten door middel van Certicom naar een slimme parkeermeter project in het Verenigd Koninkrijk, een regio met meer dan 104 miljoen van zulke meters en home energiemanagement apparaten.

In de afgelopen zeven jaar heeft Certicom eerder uitgegeven 60.000.000 dergelijke-certificaten voor apparaten als deze die de ZigBee Smart Energy specificatie gebruiken, merkt BlackBerry. De certificaten helpen beveiligen van de gegevens die zijn vastgelegd door de slimme meters en energie-management systemen, met behulp van wat Certicom noemt Elliptic Curve Cryptography. Certicom merkt op dat de beheerde certificaat dienst is ontworpen om op te schalen voor de ondersteuning van honderden miljoenen apparaten.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Dat is een belangrijk aspect, gezien het feit dat meer en meer alledaagse apparaten worden steeds een soort van connectiviteit. Hoewel er ongeveer 2 miljard smartphones in gebruik zijn, de mogelijke cijfer voor andere apparaten met een soort van draadloze radio voor het verstrekken of het verzamelen van gegevens is onthutsend. Een Gartner voorspelling van november 2014, bijvoorbeeld, gekoppeld aan de figuur op 25 miljard aangesloten apparaten in 2020.

BlackBerry is zeker niet het enige bedrijf dat wil om deze apparaten te beveiligen, maar het is slim om te beginnen met de bouw van de inspanning nu.

Mobile Security is nog steeds een kerncompetentie voor het bedrijf en ongeacht hoe het doet in de zakelijke smartphone, BlackBerry is nog steeds een vertrouwde merk door velen voor haar veilige diensten en device management. Het heeft te kapitaliseren op dat in het begin van de ivd markt voordat het een herhaling van wat er is gebeurd in de smartphone markt wordt geconfronteerd: een parvenu die een kern van zakelijke BlackBerry’s upends.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters