BlackBerry Bold 9900 review

Research in Motion (RIM) kondigde de BlackBerry Bold 9900 aan het begin van augustus, samen met twee andere handsets voor het Verenigd Koninkrijk, en het is al beschikbaar uit een verscheidenheid van bronnen. De Bold 9900 keurt de klassieke BlackBerry styling en sport van de nieuwste BlackBerry 7 OS.

Onze review-exemplaar kwam van Vodafone, waar het gratis op contract, vonden we ook de Bold 9900 beschikbare SIM-vrij voor ongeveer £ 500 (incl. BTW) online.

Ontwerp; De BlackBerry Bold 9900 het uiterlijk is heel erg in lijn met de voorgangers zoals de Bold 9780, die we beoordeeld in januari, en ook modellen in de Curve serie – zoals de Curve 3G 9300 we beoordeeld vorig jaar augustus.

De Bold 9900 heeft een 66mm door 115mm voetafdruk en weegt 130 gram, maar het is slechts 10,5 mm dik

De Bold 9900 is een groter en zwaarder handset dan elk van de twee bovengenoemde inrichtingen echter meten 66mm breed en 115 mm diep en 10,5 mm dik en weegt 130 g. De Bold 9780 en Curve 3G 9300 zijn beide 6 mm minder breed en 6 mm minder diep, en 8G en 26g lichter resp. De Bold 9900 is aanzienlijk dunner is dan zowel van de vroegere apparaten echter met ongeveer 3,5 mm.

De Bold 9900 is licht toegenomen breedte betekent dat er een beetje meer ruimte voor het QWERTY-toetsenbord – 6mm klinkt misschien niet veel, maar het maakt nogal wat verschil in usability termen. De toetsen kijken groot en, zoals gebruikelijk, zijn individueel vormgegeven voor extra gevoel. De rijen toetsen handelsmerk licht stijgende curve BlackBerry – dit is meer uitgesproken bij de bovenkant van het toetsenbord dan de bodem, waarbij de toetsen zijn bijna een rechte lijn.

De Bold 9900 is het toetsenbord heeft grote, individueel vormgegeven toetsen, secundaire functies worden geactiveerd via de Alt-toets

Bijna elke toets heeft een tweede functie die eraan verbonden zijn, en we zijn een beetje verbaasd dat RIM een lange druk niet ten uitvoer heeft gelegd, om deze secundaire functie. Het is makkelijker, en we vinden het sneller dan het gebruik van de Alt-toets aan de linkerkant. Een lange druk activeert een brief, overigens.

De rijen toetsen zijn gescheiden door dunne zilveren banden. We per ongeluk duwde een vingernagel tussen twee rijen van de sleutels en merkte op dat de banden zijn heel flexibel. Hopelijk betekent dit niet dat het toetsenbord ontbreekt robuustheid. Er is zilver banding rond de rand van het chassis ook, en de rand van het apparaat heeft een geborstelde afwerking rondom. Het is niet helemaal de stoere, stevige handset we zouden willen, maar BlackBerry-apparaten over het algemeen in slagen om schokken te weerstaan ​​vrij goed.

We zijn verbijsterd door de aan de linkerkant van het chassis plaatsing van de microUSB-power connector. De 3,5 mm headset-aansluiting is op deze rand ook, die is een ergonomische fout omdat een aangesloten headset kan gemakkelijk addertje onder het gras in de zak, riskeren schade aan de hoofdtelefoon-aansluiting, de handset connector, de zak of alle drie. Wij geven de voorkeur aan de power connector op de bodem en de 3,5 mm aansluiting op de top, maar op de Bold 9900 de onderrand is kaal en de top herbergt slechts een enigszins verzonken screen lock knop.

een handtekening kenmerk van de BlackBerry lijn – – RIM heeft een ‘sneltoets’ behield naar de onderkant van de rechterrand. Standaard roept de camera, maar u kunt dit veranderen. Op de bovenste rechterrand zijn volumeknoppen en daartussen een pauze-knop. We vonden de pauzeknop zeer nuttig zijn voor het afspelen van media controle, zowel bij het bekijken van video en luisteren naar muziek.

Je zet de BlackBerry Bold 9900 aan en uit door de lange drukken op de End-toets, dat zit tussen toetsenbord en scherm. Het ligt aan een bekende rij toetsen waarin ook de back-knop, de BlackBerry-menuknop, de beltoets en, in het midden, de optische navigatieknop.

De 2.8 inch. scherm is aanraakgevoelig, en hoewel het een beetje onhandig om het te raken met precisie, want op het scherm items vrij klein kan zijn, vonden we de combinatie van de optische navigatietoets en het scherm te tikken werkte goed. We vonden dat het scherm te tikken was vaak een snellere en meer intuïtieve manier van navigeren in de menu’s dan het optische pad.

Het scherm is relatief klein, omdat van het QWERTY-toetsenbord, maar de resolutie is een fatsoenlijke 640 bij 480 pixels. We vonden het helder, scherp en helder, met goede kijkhoeken. Tekst was leesbaar zelfs bij zeer kleine afmetingen.

Kenmerken; een 1,2 GHz Qualcomm MSM8655-processor gaat gepaard met 768 MB RAM-geheugen en een royale 8GB intern geheugen. Deze specificaties waarschijnlijk komen als een reactie op het verleden kritiek dat RIM geen gebruik heeft gemaakt van een top-end processors in zijn apparaten. U kunt uit te breiden op het interne geheugen met microSD-kaarten, maar het is irritant dat je moet de batterij om toegang te krijgen tot de sleuf te verwijderen.

Near Field Communication (NFC) ondersteuning is ingebouwd in de Bold 9900, die voorziet in een scala van mogelijke toekomstige toepassingen – helaas is er niets op zijn plaats nu.

De Bold 9900 is headline-functie is waarschijnlijk dat het markeert het debuut van BlackBerry 7 OS. Afgezien van de NFC-ondersteuning, versie 7 is ook geschikt voor 720p video-opname in de 5-megapixel camera. RIM heeft niet altijd geschenen in het departement camera’s, en het is goed om te zien een inspanning wordt hier gemaakt. Toch is de Bold 9900 is de camera bevredigend is dan uitstekend.

Universal Search, dat is een groot gebruiksgemak functie, is enigszins aangepast. Op het startscherm, kunt u beginnen met het toetsenbord en een zoekvak weergegeven. Wedstrijden worden versmald terwijl u typt. Wedstrijden zijn onder andere apps, contacten, muziek in de muziekbibliotheek en bestanden. U kunt er ook voor kiezen om te gaan off-apparaat en uw zoekopdracht uit te breiden door het raken van een pictogram op het scherm – U kunt zoeken op Facebook, YouTube, BlackBerry App World, BlackBerry Maps, Google Local, BlackBerry Podcasts en de BlackBerry Music Store.

U kunt ook tikken op een pictogram aan de rechterkant van het zoekvak om een ​​voice-enabled zoeken. Hoewel we vonden dit vrij accuraat, is het hands-free fun verstoord door het hebben van een OK-knop drukken als u klaar bent met spreken.

De web browser heeft een lichte make-over gehad met grotere tabs, maar over het algemeen de look en feel van de BlackBerry 7 OS is zeer gelijkaardig aan versie 6, met schuifbare groepen van toepassing snelkoppelingen langs de onderkant van het scherm te groeperen Alle, Favorieten, Media, Downloads en frequent samen. Je bladert u naar boven om de enkele rij omhoog te trekken en weer te geven meer dan het maximum van zes snelkoppelingen die elke rij bevat.

BlackBerry 7 OS bevat ondersteuning voor de onlangs aangekondigde BlackBerry Balance, een dienst met een duidelijke oproep aan zakelijke gebruikers. Hierdoor kunt u persoonlijke en zakelijke inhoud te scheiden op een BlackBerry-toestel, waardoor het makkelijker voor IT-managers om tegemoet te komen voor dual business / persoonlijk gebruik. Zo hebben social networking-toepassingen toegang tot enterprise data beperkt, terwijl de enterprise data kan worden vergrendeld, waardoor persoonlijke gegevens toegankelijk zijn. IT-managers kunnen ook alle werkgerelateerde gegevens te verwijderen, waardoor persoonlijke gegevens onaangeroerd.

Prestaties en levensduur van de batterij, het algemeen is de Bold 9900 de prestaties was niet zo glad als we hadden verwacht. We vonden een aantal iconen terughoudend om te reageren op de vinger persen, waardoor de optische trackpad een meer efficiënte manier om rond in deze instnaces. Ondanks de 1,2 GHz processor, waren er enkele waits of stottert voordat de handset deed out bieden. Het feit dat RIM niet heeft een manier gevonden om Flash-ondersteuning te integreren in de nieuwe BlackBerry 7 OS is een echte irritatie ook.

De Bold 9900 heeft een 1,230mAh batterij waarvoor RIM beweert tot 6,3 uur GSM gesprekstijd, tot 12,8 dagen standby-tijd GSM, tot 5,9 uur UMTS gesprekstijd, tot 12,8 dagen UMTS standby-tijd, tot 50 uur audio afspelen en tot 7,4 uur video afspelen.

We vonden we nodig hadden om de BlackBerry Bold 9900 rekenen dagelijks, die standaard is voor smartphones deze dagen, maar veel minder lang leven dan we hebben genoten met BlackBerry-apparaten in het verleden. Gezien de Bold 9900 is iets groter chassis, we zijn teleurgesteld dat RIM niet heeft gevonden ruimte voor een grotere batterij.

Conclusie; De BlackBerry Bold 9900 biedt een verbeterd besturingssysteem, solide specificaties en een goede integratie van een kleine touchscreen met de optische navigatieknop en toetsenbord. Maar levensduur van de batterij is slecht – de normen van RIM’s, zo niet door die van smartphones in het algemeen – en we vertrokken met een gevoel dat, ondanks de nieuwheid van Near Field Communication-ondersteuning, is dit de eerste plaats een catchup apparaat.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop