BHP vroeg koper voor HP videoconferencing suite

-update BHP Billiton is een van de eerste klanten van Hewlett-Packard’s videoconferencing-oplossing genaamd Halo Collaboration Studio.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

De reus wereldwijde resources heeft een studio in elk van zijn kantoren in Melbourne, Perth, Londen, Houston en Santiago geïmplementeerd, met een zesde wordt gebouwd in Singapore.

BHP beschouwd als een aantal producten, maar besloot Halo was een van de meer volwassen die in een relatief nieuw opbrengst ruimte, zei de woordvoerder.

Medewerkers worden met behulp van de studio’s voor een scala aan toepassingen zoals virtuele teamvergaderingen, project reviews, stuurinrichting vergaderingen, senior executive vergaderingen, trainingen en sollicitatiegesprekken.

Een woordvoerder van het bedrijf zei BHP uitgevoerd veel video- en teleconferenties vergaderingen als gevolg van de wereldwijde aard van haar activiteiten, en de nieuwe suites bood de kans om reizen te verminderen.

BHP heeft de kosten van de investering niet bekend te maken, echter, een single studio zou hebben terug te zetten de grote wereldwijde middelen ten minste US $ 425.000 – de instapprijs, aldus HP.

Een enkele studio kunnen deelnemers video van zichzelf en / of computer presentaties aan collega’s uit te zenden in een afgelegen locatie in real-time. Een studio kan 12 personen vervoeren, aldus HP.

BHP was verantwoordelijk voor de ‘schil’ build van de studio, terwijl Hewlett Packard voerde de fit-out.

Een Halo uitzending studio bestaat uit drie plasmaschermen, camera’s, audio-apparatuur en verlichting, en toegang tot een speciale Halo video netwerk voor de uitwisseling.

BHP CIO David Richardson was niet beschikbaar voor commentaar op het moment van publicatie.

Halo werd voor het eerst gelanceerd in de VS bijna een jaar geleden. Vorige maand, networking gigant Cisco lanceerde een soortgelijk product – de Cisco TelePresence Meeting-systeem, dat momenteel wordt geëvalueerd door Telstra voor de communicatie tussen vier van de hoofdstad locaties.

TelePresence simuleert een reguliere vergadering omgeving, met behulp van drie 65-inch ultra-high definition 1080p panelen en drie camera’s uitgelijnd langs één zijde van een boardroom tafel, in combinatie met ruimtelijk nauwkeurig geluid plaatsing.

Een Telstra woordvoerder zei dat de uitvoering was over het gebruik van nieuwe technologie om de interne communicatie te verbeteren. De vier systemen, elk met een prijskaartje van US $ 299.000, zijn vóór het einde van het jaar worden geïnstalleerd.

De website van Australië Brad Howarth bijgedragen aan dit rapport.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand