Barnes & Noble komt terug naar de basis met de Nook GlowLight

SAN FRANCISCO — Barnes & Noble is teruggegaan naar zijn roots – en misschien wel de sterkste plek van de hardware business – met de nieuwe Nook GlowLight e-reader.

? Zou hybriden de dood van tabletten, Google is gericht op tablets te duwen, als onderdeel van de nieuwe initiatief in het onderwijs; Thorsten Heins: de enige exec in de mobiele biz dat de post-PC krijgt; Nokia ‘zeer geïnteresseerd’ in tabletten, maar niet in het bezit je adem; Microsoft Surface: leren wat een tablet is, Silvermont:? Intel’s silver bullet voor mobiele; Waarom is Microsoft geobsedeerd met putting Office op tablets?

De Nook bedrijf heeft een lange periode van onrust ondergaan, op zijn zachtst gezegd, in het gezicht van een digitale mediamarkt verschuiven zwaar in het voordeel van e-commerce rivaal Amazon evenals Google en Apple.

Zoals de zaken nu staan, is de tablet en e-reader merk afgesplitst als Nook Media. De meerderheid van de afdeling is in handen van Barnes & Noble met Microsoft en Pearson ondertekend op als investeerders.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Mahesh Veerina, die onlangs lid geworden van B & N in de laatste maand als chief operating officer van de Nook Media, erkende dat er ook veel misverstanden geweest over de toekomst van B & N’s hardware business. Maar hij verduidelijkt dat alle van de user experience en industrieel ontwerpen steeds worden gedaan in-house.

We zijn hier om te blijven en blijven om deze producten te doen, “verklaarde Veerina. “We gaan naar de kern van wat wij zijn – de leeservaring – in plaats van alleen het verkopen van een tablet.

Alles wat we doen vooruit te gaan gaat zeer reading-centric, “voegde Claudia Romanini Backus, vice president product marketing voor de Nook team.

Backus die naar Barnes & Noble van Motorola kwam, beursgenoteerde deel van de “pijlers” die verder gaan in de ontwikkeling van de Nook op basis van feedback van klanten: leesbaarheid (wat betekent dat de tekst moet op “papier-achtige” gevoel), een glare-less scherm en een lange levensduur van de batterij.

Die pijlers vormen de basis van de nieuwste iteratie van het vlaggenschip van elektronische inkt model, de Nook GlowLight, aangeprezen door B & N herhalingen volledig herontworpen van de outside-in.

We zijn hier om te blijven en blijven om deze producten te doen, “verklaarde Veerina. “We gaan naar de kern van wat wij zijn – de leeservaring – in plaats van alleen het verkopen van een tablet.

Barnes & Noble aangeprezen veel wijzigingen in de gebruikersinterface en de beeldkwaliteit met de gebruikelijke upgrade met elke generatie de hoeveelheid knipperen tussen bladzijden verminderen.

Maar het duidelijkst verbeteringen beginnen met de schoonheid aan de buitenkant. De Nook GlowLight is uitgerust in een ergonomische, geprofileerde, soft-touch “warm wit” exterieur met een nieuwe silicone bekleding bedoeld om comfortabel in de palm van de hand van de lezer zijn.

Op 175 gram (of 6,2 ounces), de Nook GlowLight is 15 procent lichter dan de Kindle Paperwhite. Tijdens een demonstratie van afgelopen vrijdag, werd duidelijk dat dit mooie verschil is niet te verwaarlozen, verdient de omschrijving “vederlicht” meer dan enig ander e-reader voor het.

Na het woord “GlowLight” in de titel verdient ook hogere verwachtingen bij de consument. Barnes & Noble is terug naar de tekentafel met de ingebouwde verlichting gegaan, het verspreiden van de gloed meer gelijkmatig over de gehele pagina met dezelfde hoeveelheid licht over het display. Helderheid kan worden beheerd in het menu Instellingen met touch control, het aanbieden van de mogelijkheid om inhoud te lezen in vrijwel alle lichtomstandigheden.

B & N heeft ook een verdubbeling van de hoeveelheid aan boord opslagruimte 4GB totaal, wat betekent dat de GlowLight kan maximaal 2.000 boeken in de lokale digitale bibliotheek.

Op het interieur, is Barnes & Noble ook het maken van een data-driven spelen om meer inhoud omzet voor zijn online boekwinkel door een custom-build engine genereren. Het systeem past zoeken van klanten en de aankoop geschiedenis met B & N’s eigen metadata-at-large in het hele bedrijf om te produceren wat zij hoopt zal meer relevant, gepersonaliseerde suggesties.

Backus herhaalde dat B & N’s strategie is om zich te concentreren op de leeservaring over de hardware ten opzichte van concurrenten, die ze niet zou noemen, met het argument dat er nog steeds een grote demografische van de consumenten die terughoudend bij het verplaatsen van fysieke naar digitale content zijn.

Veerina onderhouden een optimistische vooruitzichten voor de Barnes & Noble, beweren dat er “nog veel werk” in de uitbreiding in deze specifieke markt door het verbinden van de punten tussen het apparaat en de sociale fronten. Hij wees er ook op dat de B & N is “nauwelijks de oppervlakte bekrast internationaal” ook.

Toch is de Nook GlowLight wordt alleen in eigen land gelanceerd voor de tijd wezen, per direct beschikbaar in de winkels landelijk en online voor $ 119. Als extra stimulans om een ​​trouwe schare fans op te bouwen, zal een 10 procent korting beschikbaar voor Barnes & Noble book club leden.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar