Babyboomers verstikking AU $ 11 miljard IT-outsourcing

IT-outsourcing in Australië is ingesteld om te kraken AU $ 11000000000 maar de Australische slinkende IT babyboom generatie zal problemen met zowel outsourcers en in-house IT-projecten leiden.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Uit onderzoek van analisten van Gartner blijkt dat de Australische markt voor outsourcing is ingesteld om te groeien met een snelheid van 4,7 procent in 2008, met een tekort aan vaardigheden te duwen meer bedrijven aan te zetten tot offshore providers.

“We gaan om personeelstekorten te zien, omdat veel van de ervaren IT-professionals zijn de vergrijzing,” Gartner research vice president Jim Longwood vertelde onlangs de website van Australië.

“Het is een van die gebieden zien we de gevolgen van de vergrijzing. In zekere zin, zal het onvermijdelijk zijn om een ​​hogere bezettingsgraad van offshore resources te zien in de toekomst,” zei hij.

Historisch gezien, zou offshore-labor producten hebben opgelost tekort aan vaardigheden, maar deze kan minder aantrekkelijk voor Australische organisaties in de toekomst: “personeelstekort voor interne en uitbestede projecten zijn een groeiend probleem in Australië en in de meeste andere landen in de regio Azië-Pacific, waaronder India , Nieuw-Zeeland, Thailand en zelfs China voor een aantal gespecialiseerde vaardigheden en ervaren personeel, “zei Longwood.

Indiase IT-vaardigheden in het bijzonder zullen naar verwachting meer moeilijk toegankelijk geworden als gevolg van opwaartse druk op de lokale lonen.

“De grote vraag zet een druk op de beschikbare Indiase arbeidskrachten, terwijl het personeelsverloop en de stijging van de kosten hoog blijven,” zei Ian Marriott, research vice president bij Gartner.

Marriot verwacht dat deze situatie tot geavanceerde kopers veroorzaken aan “multi-country” offshoring strategieën te zoeken, waardoor ze buitenlandse leveranciers die kan werken met primaire tijdzones van de organisatie te kiezen.

Gartner verwacht dat de trend naar multi-sourcing, wanneer contracten worden verdeeld tussen de verschillende leveranciers, om verder te gaan, hoewel het voor sommigen zal contract management een groot probleem blijven.

“Voor veel, hun IT-sourcing-strategieën en bestuursstructuren zijn nog onvolwassen … of niet goed uitgelijnd met de doelstellingen van de onderneming,” zegt Kurt Potter, research director bij Gartner.

“In extreme gevallen, het ontbreken van de benodigde vertrouwen en controle om de outsourcing relatie resultaten in deal mislukking te optimaliseren”, voegde hij eraan toe.

De grootste bank van Australië, Commonwealth Bank onlangs aangekondigd dat het zal verplaatsen naar selectieve inkoop, dumpen incumbent EDS uit de application services werk en het inhuren van IBM en Tata Consultancy plaats.

Anderen het gebruik van multi-sourcing-strategieën omvatten Australian Customs Services, de Zuid-Australische regering en de Australische Belastingdienst.

Gartner’s Longwood verwacht tekort aan arbeidskrachten op de manier waarop organisaties voldoen aan de vraag naar applicatie-ontwikkeling werk te veranderen.

“Er is veel gepraat over de verbetering en transformatie – wat er gebeurt bij het Department of Immigration, de ATO met IBM evenals AGL’s transformatie,” vertelde hij de website van Australië.

“Door de economische omgeving [deze organisaties] doen enhancement projecten zoals ERP upgrades voor SAP of Oracle. Deze nieuwe zakelijke systemen geïmplementeerd zullen application outsourcing de rijvaardigheid en het dwingt klanten om te kijken naar nieuwe delivery-modellen,” zei hij.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen