AWS in gesprek met Korea telco KT naar cloud service uit te breiden

Volgens meerdere bronnen telco, belangrijkste doel van AWS van de deal is om de inzet te verhogen voor lokale klanten in Korea.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

AWS heeft tot nu toe gebruikt zijn overzeese datacenters voor de Koreaanse klanten, zelfs voor de lokale diensten, maar er waren klachten over de snelheid als gevolg van de fysieke afstand, zeiden ze.

KT is het land de tweede grootste mobiele provider en de grootste vaste lijn provider en heeft meerdere datacenters in het land, dat AWS is van plan om te verhuren aan provider sneller diensten.

Amazon’s cloud service arm heeft al grote Koreaanse conglomeraten als klant, waaronder Samsung, LG en Hyundai Motor. De deal met Samsung wordt gespeculeerd om miljoenen dollars waard zijn.

Ondertussen strijden cloud providers Microsoft, IBM en Google ook upping inspanningen om uit te breiden in het land.

Microsoft-Korea heeft zijn Azure Cloud Platform bedrijf prioriteit voor de tweede helft, terwijl Google onlangs begonnen met de commerciële dienst van Google Cloud hier, al zijn ze zowel ‘ver achter “AWS in termen van populariteit, bronnen gezegd.

SAP heeft een deal getekend met de lokale LG CNS om HANA implementeren met behulp van datacenter diens in Busan.

De Koreaanse regering probeert ook meer cloud service providers om te investeren in het land door de openstelling van de publieke sector te lokken. De huidige wetgeving verbiedt de overheid van het gebruik van cloud-diensten als gevolg van bezorgdheid over de veiligheid, aldus het verwijderen van maximaal 15.000 agentschappen van prospect lijsten en renderen Korea een minder aantrekkelijke investering propositie.

 Korea ()

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen