Apple Watch: Hoe ziet het succes eruit?

“Mijn verwachtingen zijn erg hoog. Ik gebruik het elke dag en vinden het geweldig en kan niet leven zonder het,” aldus Apple CEO Tim Cook van Apple Watch in de conference call te bespreken van het bedrijf recente financiële resultaten, die bleek ook de apparaat zal gaan op de verkoop in april.

Ontevreden over grote data? Misschien is het dat visualisatie, magic box afhankelijkheid; jacht de hackers: Sterk en steeds harder, maar nog belangrijker dan ooit, De gebruikersinterface van de toekomst: Drie afhaalrestaurants van Apple pionier Bill Fernandez; Iedereen wil e-mail opnieuw uit te vinden, workflow: Hier is wat we werkelijk nodig hebben; Windows 10: Drie dingen die het moet doen om te slagen

Hij is niet de enige die met hoge verwachtingen maar Apple – wat vrij duidelijk over hoe de iPad en de verkoop van de iPhone te dragen aan haar inkomsten is geweest – heeft al gezegd het niet op zijn minst in eerste instantie van plan om uit te breken omzet voor Apple Watch,.

Dat gaat het moeilijker maken om uit te werken hoe goed het doet (en frustreren rivalen die willen werken of Apple een prijsstelling sweet spot om zijn pols computer is gevonden). Analisten raden ergens tussen de 10 miljoen en 30 miljoen Apple Watches zal dit jaar, afhankelijk van wie je praat te verkopen.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

In sommige opzichten maakt het niet uit hoe het apparaat verkoopt in eerste instantie: tenzij er iets gaat vreselijk mis, of ongelooflijk goed, het is onwaarschijnlijk dat iemand zal weten of de Apple Watch is echt een succes voor een tijdje nog niet.

Er is een aantal redenen voor. Ten eerste zal dat de eerste golf van de kopers onvermijdelijk onder meer de Apple geobsedeerd die vrijwel alles zou kopen als het had een Apple logo erop. Degenen zonder een brandend verlangen om te worden toegejuicht door Apple Store personeel kan tegenhouden een beetje.

In de tweede plaats de eerste iteratie van een nieuw gadget vervult zelden haar belofte: bijvoorbeeld de iPhone pas echt in de pas met de komst van de iPhone 3G en de App Store. Als de geruchten over de relatief korte levensduur van de batterij van de Apple Watch waar zijn, die terughoudend om een ​​apparaat elke dag kan vertragen opladen totdat de batterij langer mee (hoewel het is vermeldenswaard velen van ons smartphones al rekenen op een all-maar-dagelijkse basis in ieder geval).

Hoe vraag naar de Apple Watch ontwikkelt na die aanvankelijke enthousiasme is het belangrijkste voor mij, niet hoe ver rond de Apple Store de wachtrij op dag één stukken. De impact – en het succes of falen – van de Apple Watch moet worden gemeten niet alleen in zendingen, maar in de manier waarop zij met elkaar verbindt en een uitbreiding van de Apple ecosysteem door middel van zaken als Apple Pay of HomeKit. Dat zal een tijdje duren om vast te stellen.

De Apple Watch is geen nieuw idee – tech reuzen hebben geprobeerd om smartwatches goed voor meer dan een decennium te krijgen. Neem een ​​rondleiding van de vroegste smartwatches de allerlaatste.

Voor degenen die niet overtuigd door het concept van smartwatches het de moeite waard erop te wijzen moet men nooit het vermogen van tech bedrijven om een ​​markt te creëren, te verlangen produceren onderschatten – en een behoefte – voor een product dat nog nooit eerder heeft bestaan. Dat is wat er is gebeurd (weliswaar niet geheel succesvol) in de afgelopen twee of drie jaar met smartwatches.

En nooit onderschatten het vermogen van Apple om die markt te nemen en te perfectioneren, want dat is wat Apple twee keer eerder heeft gedaan, met smartphones en tablets, met een enorm succes.

Ik ben ook minder onder de indruk van de naysayer argument dat zoiets als ‘Ik kan me niet voorstellen nodig een SmartWatch’ indien draait alleen omdat hetzelfde argument kan zijn (inderdaad) geuit op de iPhone en de iPad (en de PC daarvoor) – die leek te draaien OK.

Alle technologie streeft onzichtbaar te zijn. De trend naar wearables is de volgende onvermijdelijke stap in de evolutie, in de richting van een leven doortrokken met computing – niet alleen in onze zakken of op onze bureaus, maar in onze kleren, onze huizen, onze auto’s, en misschien zelfs in onszelf.

Op de korte termijn levensduur van de batterij zo veel als de wet van Moore zal bepalen hoe krachtig deze kleinere apparaten zal zijn, maar ik denk dat na verloop van tijd wearables zal geleidelijk ondermijnen veel van de kracht en het nut van de smartphones (of er iets wordt gedaan op uw smartphone zal grotendeels worden bepaald door de vraag of het een groter scherm vereist).

Een SmartWatch is nog persoonlijker dan een smartphone. U zult het dragen vrijwel overal waardoor het veel nuttiger voor Smarthome systemen (het ontsluiten van deuren, het inschakelen van verlichting) of voor de gezondheidszorg apps – beide gebieden dat Apple werkt aan al.

Niets van dit alles is om te zeggen dat de Apple Watch is gewaarborgd om te slagen, maar het heeft zeker momentum op zijn kant.

de website Monday Morning Opener is onze opening salvo voor de week in tech. Als wereldwijde site, dit redactionele publiceert op maandag om 08:00 CET in Sydney, Australië, dat is 18:00 Eastern Time op zondag in de Verenigde Staten. Het is geschreven door een lid van de wereldwijde redactie van de website, die is samengesteld uit ons lood redacteuren in Azië, Australië, Europa en de Verenigde Staten.

Eerder op maandagochtend Opener

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar