Apple-producten verwijderd uit de regering lijst inkoop in China

Tien Apple-product-modellen, waaronder de iPad, iPad mini, MacBook Air en MacBook Pro, waren op een juni-versie van de overheid aankoop lijst, geïnitieerd door de National Development and Reform Commission (NDRC) – het land van de top planning lichaam. Echter, ze verdwenen in het juli-versie, volgens een rapport Bloomberg op woensdag onder aanhaling van een niet nader genoemde overheidsfunctionaris.

Deze verandering is het gevolg van bezorgdheid over de veiligheid, de officiële aangegeven, het toevoegen van de beslissing geldt voor alle centrale diensten van de Partij, ministeries en lokale overheden.

Dell en HP producten zijn opgenomen op beide juni en juli lijsten, de ambtenaren gezegd. De volgende herziening van de lijst vindt plaats in januari 2015, volgens het rapport.

Op 11 juli staatsbedrijf China Central Television (CCTV) onthuld in een rapport dat Apple’s iPhone verzamelt informatie over gebruikers ‘locaties, die in schending van hun privacy. Zelfs als een gebruiker positionering functies uitgeschakeld, de smartphone was nog steeds in staat om informatie van de gebruiker op te nemen, volgens het rapport. Apple, in een volgend antwoord, verwierp deze vorderingen.

Dit initiatief volgt op China’s verbeterde controle van buitenlandse bedrijven om na onthullingen van een National Security Agency spionage programma Edward Snowden vorig jaar. De spanning tussen China en de VS op het beveiligingsprobleem escaleerde dit jaar, toen de laatste vervolgd vijf Chinese militaire officieren voor naar verluidt het stelen van bedrijfsgeheimen.

Op zondag, het staatsbedrijf People’s Daily meldde dat de regering de aanschaf agentschap Symantec en Kaspersky heeft uitgesloten uit een lijst van security software leveranciers.

Een ander rapport van People’s Daily gewezen op de vijf anti-virus software merken door de regering kantoor inkoop goedgekeurd, met inbegrip van Qihoo 360 Technology Co, Venustech, CAJinchen, Beijing Jiangmin en Rising, komen allemaal uit China.

Onder verwijzing naar de gegevens veiligheidszorgen mei, China reeds een verbod aangekondigd, op het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, die alle computer producten gekocht door de centrale overheid van het uitvoeren van de Windows 8-besturingssysteem verbiedt. Lokale OS ontwikkelaars zijn zeer verheugd op het nieuws en geloven dat de verhuizing een kans voor hen om meer marktaandeel te grijpen in de toekomst.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters