Apple begint iPad mini productie, zegt WSJ

Apple heeft naar verluidt begonnen met de massaproductie van een kleinere tablet, volgens de Aziatische leveranciers van onderdelen, meldt The Wall Street Journal.

Ook wel de “iPad mini,” het apparaat bevat naar verluidt een kleinere 7,85-inch LCD-scherm met een lagere resolutie dan het Retina-display dat werd opgenomen met de iPad 3, die een 9,7-inch scherm heeft.

Eerdere rapporten suggereerden dat Apple Samsung’s QXGA technologie zullen gebruiken in de nieuwste iPad iteratie en sloot LG’s technologie te wijten aan het gebrek aan beeldkwaliteit. Er wordt echter aangenomen dat LG Display en Taiwain’s AU Optronics zijn massa-productie van het display van het toestel, die vorig werd gezien in de iPad 2.

The Journal geciteerde twee mensen die bekend zijn met het apparaat, maar weigerde te worden genoemd.

De kleinere tablet wordt gedacht volgende week worden aangekondigd op 10 oktober, volgens de berichten in de media, maar Apple heeft nog een uitnodiging aan de pers te geven.

Sinds de lancering van de originele iPad in 2010, hebben grote spelers in de tablet ruimte opgevoerd tot ontwikkeling en productie van kleinere apparaten. Amazon, Google en geschillen rivaal Samsung zijn alle producerende kleinere tablets te concurreren met elkaar en Apple’s grip op de tablet markt, waarvan wordt gedacht dat ongeveer 70 procent van het marktaandeel tablet markt.

Het is niet de eerste keer dat we geruchten dat de productie is begonnen gehoord, echter. In het midden van eind september, een Taiwanese krant meldde dat productiebedrijf; Pegatron heeft een contract voor de kleinere iPads produceren, terwijl Foxconn blijft onder druk om bestellingen te voldoen voor de iPhone 5.

Apple heeft niet geantwoord op de vragen buiten de US kantooruren.

Hardware; Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range, Apple, Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers, Apple, Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag leven, Apple, Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store

Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range

Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers

Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag live

Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store