Apache Arrow verenigt in-memory Big Data-systemen

In-memory hebben datasystemen een zwier al enkele jaren hebben gehad. Van SAP HANA Apache Spark, de klanten en de industrie watchers zijn steeds geïntrigeerd door systemen die kunnen werken op gegevens rechtstreeks in het geheugen, het omzeilen van de traagheid van de schijven en de sequentiële lees- rubriek van bestandssystemen. Al dan niet in het geheugen is altijd de beste manier om te gaan, is het meestal een crowd-pleaser.

In feite zijn de meeste moderne BI-systemen maken gebruik van hun eigen in-memory motoren die ook de gegevens in een kolom-wise fashion store. Doet, zorgt voor een hoge mate van compressie, omdat de gegevens voor een bepaalde kolom over rijen vaak dezelfde, of zeer dichtbij, in waarde zal zijn. Dit, in beurt maakt meer gegevens voor het geheugen tegelijk.

Gemeenschappelijke aanpak, gevarieerd implementatie; Er is brede consensus rond de zuilvormige, in-memory aanpak, maar ironisch genoeg, dit zorgt voor inefficiëntie, omdat bijna elke analytics product, of het nu voor commerciële of open source, gebruikt zijn eigen vertegenwoordiging voor zuilvormige, in-memory data . Dit maakt het verplaatsen van gegevens tussen de producten en hun subsystemen bijzonder lastig, omdat de gegevens worden vertaald van een in-memory representatie iets universeler en vervolgens in eigen representatie volgende product. Als de data is onregelmatig en hiërarchische structuur, het probleem wordt nog erger.

In de wereld van software, wanneer u pijnpunten die gemeenschappelijk en point solutions gebruikt om ze te ondervangen kan vinden, is er grote kans om een ​​norm vast te stellen, rijden de goedkeuring ervan, en te elimineren enorme hoeveelheden gedupliceerd inspanning. Dit is precies wat de Apache Arrow project heeft tot doel te doen voor in-memory representatie van Big Data.

Gemeenschappelijkheid, gecodificeerd, Arrow is niet een motor, of zelfs een opslagsysteem. Het is een set van formats en algoritmen voor het werken met hiërarchische, in-memory, zuilvormige data en een nieuwe set van programmeertaal bindingen voor het werken met de formaten en algoritmen.

Arrow is het gezamenlijke werk van de lead developers (voorzitters Program Management Committee, co-voorzitters en project Committers) van de volgende 13 open source Big Data-projecten: Calciet, Cassandra, Boor, Hadoop, HBase, Ibis, Impala, kudu, Panda’s, Parket , Phoenix, Spark en Storm. Ogenschijnlijk als gevolg van de collectieve Braintrust en de gemeenschap achter deze “feeder” -projecten, zal Arrow de normaal vereiste Incubator fase, waarin de werkzaamheid van een project wordt doorgelicht overslaan, en ga direct naar het hoogste niveau status van het project onder de Apache Software Foundation paraplu.

Jaques Nadeau, mede-oprichter en CTO van stealth opstarten Dremio, evenals Program Management Committee (PMC) voorzitter van Arrow zelf, lichtte me op Arrow vorige week. Nadeau, die ook PMC voorzitter van Apache Drill, legde uit dat voor het einde van het jaar, Boor, evenals Impala, koedoe, Parket, Ibis en Spark, zal worden “Arrow-enabled.” Andere open source projecten zullen naar verwachting volgen en, toen ik Nadeau vroeg of commerciële projecten zou ook springen op de bandwagon Arrow, klonk hij optimistisch.

Feesten op de gegevens; Zodra meerdere projecten aannemen Arrow, zullen zij in staat om gegevens met weinig overhead te delen, omdat de gegevens niet hoeft te worden geserialiseerd en gedeserialiseerd tussen meerdere eigen, in-memory data formaten. Voor systemen op dezelfde cluster geïnstalleerd, deelt het geheugen op elk knooppunt, hoeven de gegevens niet verplaatsen of transformeren helemaal.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

In plaats daarvan, verschillende projecten en producten kunnen pijplijn samen, elk om de beurt het werken met de data, in een cumulatieve manier. Omdat de Pijl formaten zijn geoptimaliseerd voor moderne CPU architecturen kunnen on-chip cache storage geoptimaliseerd evenals Intel vector / SIMD (Single Instruction Multiple Data) instructies, die gelijktijdig aan meerdere gegevenswaarden in een enkele CPU klokcyclus.

Ontwikkelaars kunnen krijgen in op de actie ook. In eerste instantie zal de taal bindingen beschikbaar voor Java, Python, C en C ++ zijn, waardoor ontwikkelaars in die talen om hun applicaties nemen op dezelfde pijpleidingen als de Arrow-aware Big Data projecten. Bindingen voor R, Julia en JavaScript moet binnenkort beschikbaar zijn.

Wanhopig op zoek naar normalisatie; Zullen al dit goede vruchten afwerpen? Kan zo’n gezamenlijk proces echt werken? Nou, zoals Nadeau vertelt het verhaal, de leiders van de 13 projecten zijn al samen te werken, niet alleen op de technologie, maar op het houden het meestal vertrouwelijk tot nu toe. Dat is op zijn minst een goed voorteken.

Ik heb behoorlijk vocaal over de gefragmenteerde toestand van Big Data technologie en Apache-projecten. Het bedrag van de concurrentie, gedupliceerd inspanning die we hebben gezien in de open source Big Data ruimte is inefficiënt, en het maakt de selectie van de technologie een ervaring die is vol risico’s en schroom voor klanten. Dat remt de goedkeuring en invoering van de technologie en de pijn van de analytics-industrie in het algemeen.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Een project als Arrow adressen die zeer kritiek, het maken van verschillende technologieën inter-werken en beter presteren. Het vermindert de complexiteit en bevrijdt middelen om te werken aan unieke functionaliteit in plaats van het opnieuw uitvinden van technologie die voorkomt bij projecten moeten zijn. Dat is de kracht van een standaard. En daarmee kan Apache Arrow heel goed een overwinning voor het gezond verstand in de Big Data arena.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen