Analyse van de smartphone zendingen toont vertoning size matters

Smartphones zijn alomtegenwoordig in de Verenigde Staten, maar volgens nieuwe cijfers van de onafhankelijke analist Canalys, variaties in overvloed als het gaat om de details.

Zoals voor de totale wereldwijde transporten van smartphones, de Amerikanen nauwelijks een deuk in het percentage. China klokte in als de leider in smartphone zendingen, goed voor 35 procent. De Amerikaanse markt nam in minder dan de helft van dat, het beheer van slechts 12 procent van de totale wereldwijde verzendingen.

Nog meer vertellen dan de geografische verdeling van de zendingen is hoe de apparaten varieerden leveranciers en besturingssysteem providers. Uit alle 279.400.000 smartphones in Q1 2014 verscheept, 81 procent waren Android-apparaten met iOS en Windows Phone goed voor 16 procent en 3 procent, respectievelijk.

Dat is een vrij forse kloof tussen rivaliserende OS providers Android en Apple.

Maar volgens aanvullende cijfers van Canalys, is er een gebied waar Apple opmars te maken in de richting van het vastleggen van een groter aandeel van het apparaat markt, en het is allemaal over schermgrootte.

Smartphones met 5-inch en grotere schermen steeg 369 procent – een aanzienlijk hoger percentage van de groei dan de totale markt. Wereldwijd, vertegenwoordigden zij net iets meer dan een derde van de zendingen.

Samsung leidt dit marktsegment met name omdat het een 44 procent aandeel van de apparaten gevoerd met 5-inch en boven de schermen.

Duiken dieper in de nummers werpt licht op Apple’s sterke punten, tekortkomingen en must-haves. Met 5-inch en boven de schermen gekenmerkt op 47 procent van de smartphones, een meerderheid van de resterende 53 procent van de telefoons met kleinere schermen handig maakt deel uit van Apple. De Cupertino, Californië gevestigde krachtpatser is goed voor 87 procent van de high-end smartphones met schermen van minder dan 5 inches.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Volgens Canalys analist Jessica Kwee

Consumenten verwachten nu dat high-end apparaten op grote schermen hebben, en de afwezigheid van Apple in deze markt zal duidelijk niet lang duren. Apple duidelijk behoefte aan een groter scherm smart phone om concurrerend te blijven, en het zal kijken om dit aan te pakken in de komende maanden.

Als de geruchten zijn een indicatie, kan Apple zijn acht te slaan op de oproep met de komende WWDC debuut van de iPhone 6. Speculatie is de versnelling in de afgelopen weken over de specs van de next-gen iPhone, maar de algemene consensus zet het nieuwe scherm grootte in een bereik van 4,7 inch en 5,5 inch, waardoor deze te vergelijken met concurrenten die alle grotere displays hebben aangenomen.

Zelfs zonder bulking up het display, Apple’s vlaggenschip product is nog steeds een cash cow voor het bedrijf, met 43,7 miljoen iPhones verkocht tijdens zijn onlangs gemeld tweede kwartaal. Dat maakte het derde beste kwartaal van de iPhone tot nu toe.

Apple Q2: iPhone ontploffing verwachtingen, maakt voor de iPad daling; Apple Q2 2014 hardware verkopen: Door de nummers; Apple Q2: Cook verklaart de iPad lag, Office voor iPad, ramping haar enterprise inspanningen

Hardware; Bouw zelf een $ 10 VR-headset, Apple, Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store, iOS, iOS 10 is nog steeds een puinhoop, maar in ieder geval het is een pittige, stabiele puinhoop, hardware, Apple om te upgraden Mac line-up dit jaar, stylus ondersteuning iPad volgend jaar: Rapport

Lees verder

Bouw zelf een $ 10 VR-headset

Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store

iOS 10 is nog steeds een puinhoop, maar in ieder geval is het een pittig, stabiele puinhoop

Apple dit jaar Mac line-up, iPad stylus ondersteuning volgend jaar te upgraden: Aangeven