AMD Trinity APU wordt 50% performance boost in Llano, als gevolg van in 2012 te verstrekken

AMD heeft nauwelijks uitgerold de nieuwe A-serie Accelerated Processing Units, alias Llano, voordat het de opvolger, met de codenaam Trinity, die beschikbaar zal zijn in 2012 is aangekondigd.

Het bedrijf claimt een ruwweg 50 procent boost in de prestaties van Trinity dan Llano, dankzij bijgewerkte CPU en GPU cores die deel uitmaken van de APU. Trinity zal upgraden naar de aanstaande Bulldozer CPU-processor die de prestaties desktops wilskracht. Het zal ook gebruik maken van de Radeon HD 6000-familie van GPU’s, alias Northern Islands, die worden gebruikt in de nieuwste AMD-videokaarten te maken. Llano, anderzijds, gebruikt momenteel de vorige generatie Radeon HD 5000 architectuur.

Er zijn maar weinig andere details werden onthuld tijdens AMD Senior Vice President en General Manager Rick Bergman demo van een pre-productie Trinity laptop op het AMD Fusion Developer Summit, maar gezien Llano de superieure grafische prestaties ten opzichte van de ge├»ntegreerde graphics van Intel’s Sandy Bridge processors, moet Trinity maken de behoefte aan een low-end discrete videokaart nog meer een ding van het verleden.

[Via Bright Side of News]

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s