Amazon: UK nu de aankoop van meer e-books dan gedrukte boeken

Amazon klanten in het Verenigd Koninkrijk nu kopen meer e-books door middel van de diensten van de onderneming dan ze doen fysieke boeken.

Het is meer dan een jaar geleden dat Amazon’s activiteiten in de VS bleek dat druk werd overschaduwd door digitale in dat land, maar het was pas op maandag dat het bedrijf zei dat het dezelfde prestatie was bereikt in het Verenigd Koninkrijk, twee jaar na de Kindle verscheen hier .

Klanten in het Verenigd Koninkrijk zijn nu kiezen voor Kindle boeken vaker dan gedrukte boeken, zelfs als onze drukkerij blijft groeien, “Kindle EU chief Jorrit Van der Meulen zei in een verklaring.” We troffen deze mijlpaal in de VS minder dan vier jaar na invoering van Kindle, dus om deze mijlpaal te bereiken na slechts twee jaar in het Verenigd Koninkrijk is opmerkelijk en laat zien hoe snel UK lezers omarmen Kindle.

Amazon zei dat het 114 e-books voor elke 100 gedrukte boeken in het Verenigd Koninkrijk tot dusver dit jaar verkocht. Deze telling omvat niet gratis e-books.

De onderneming voerde ook aan dat Kindle-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk kocht vier keer het aantal boeken dan ze deden voordat het bezit van het apparaat, en aangeprezen het succes van de Kindle Direct Publishing (KDP) platform.

“In het afgelopen jaar is er meer dan een 400 procent stijging van de onafhankelijke Britse auteurs en uitgevers met behulp van KDP om hun boeken met de miljoenen van de Kindle lezers over de hele wereld te delen,” zei Amazon.

Het bedrijf gewezen op het feit dat drie van de top 10 bestselling auteurs in het Verenigd Koninkrijk Kindle Store rankings voor 2012 waren KDP auteurs.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle