Amazon tilt Python up Beanstalk op PaaS rivalen te nemen

Amazon heeft Python ondersteuning gebracht om haar Elastic Beanstalk en haalde de banden tussen de platform-as-a-service en zijn Relational Database-service (RDS).

De updates uitgebracht op zondag geven ontwikkelaars toegang tot een andere programmeertaal te gebruiken wanneer op Elastic Beanstalk. Het verhoogt ook de concurrentie tussen de PaaS en andere platforms, zoals Heroku, Engine Yard en Google App Engine.

Elastic Beanstalk automatiseert de implementatie van de code op het Amazon Web Services platform, bespaart ontwikkelaars tijd meestal besteed aan het bewerken van de koppelingen tussen de componenten in de onderliggende infrastructuur.

“De Python-versie brengt veel verbeteringen platform om u te helpen uw aanvraag en meer snel en veilig running te krijgen,” Amazon schreef in een post om zijn product nieuws blog.

Ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van Python, PHP, Java and.NET op Amazon’s Elastic Beanstalk. Dat vergelijkt met de beschikbaarheid van Ruby, Java, node.js, Scala, Clojure en Python op Heroku, Ruby, PHP en Java op Engine Yard, en Java en Python op Google App Engine.

Elastic Beanstalk is “veel minder duur dan Heroku”, een gebruiker met de naam ‘Arihant’ schreef in een reactie op de Hacker News messageboard in reactie op de release.

Klanten hoeven niet te betalen om Elastic Beanstalk te gebruiken, in plaats daarvan betalen zij voor de AWS componenten die hun toepassing gebruikt. Heroku, als het moet om zelfstandig geld te verdienen van het gebruik van de basis AWS componenten, kosten voor het beheer ervan laag, het verhogen van de totale kosten.

Evenals het toevoegen van ondersteuning voor Python, heeft Amazon de manier waarop de RDS-service communiceert met Elastic Beanstalk getweaked, de stappen die nodig zijn om een ​​database te koppelen met het platform te snijden. Deze kunnen ontwikkelaars gemakkelijk te koppelen een capabele databank met hun Elastic Beanstalk applicatie.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Wedstrijd

De bewegingen pot met wat Amazon heeft in het verleden gezegd over haar ambities op het platform diensten.

In januari, Werner Vogels, het bedrijf chief technology officer, vertelde de website Amazon wil; duizend platforms te bloeien; op zijn infrastructuur-as-a-service technologie. Deze uitspraak was een verwijzing naar platformen zoals Heroku, die direct zitten op de top van AWS.

Echter, door het verbreden van taalondersteuning en het toevoegen van gemakkelijker databank linking, Amazon zet functies in Elastic Beanstalk dat de concurrentiepositie kloof met leider platform Heroku sluiten.

Amazon lanceerde Elastic Beanstalk in januari 2011. Sindsdien heeft zij de service bijgewerkt met meer taalondersteuning en extra functies, zoals Git implementatie.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen