Amazon op zoek naar patent expert in ‘uitbreiding’ push

Retailgigant Amazon heeft ingehuurd om te zoeken naar een patenten en intellectuele eigendom verwerven specialist “te identificeren en evalueren van strategische IP-acquisitie en vergunningen kansen”, aldus een taakomschrijving gezien door Reuters vorige week.

De jacht op zoek naar een “overname en investeringen leider” ziet de winnaar samen met Amazon’s “business teams te identificeren en aan te schaffen intellectuele eigendom” als onderdeel van de inspanningen “te steunen en te beschermen onze expansie,” de beschrijving noten.

Precies hoe dit zal werken is nog onduidelijk, echter. Het zou kunnen zijn een van de twee tegengestelde dingen: Amazon is om ervoor te zorgen dat het niet loopvlak op iemand anders patent tenen van tevoren in een poging om zichzelf te beschermen tegen rechtszaken, of het is actief op zoek naar zo veel patenten als het kan met het oog op voor te bereiden rechtszaken zelf.

Wat interessant is, is echter beide manier het signaleert dat Amazon is op zoek naar uitbreiding buiten zijn typische rijken van e-commerce en tablets.

Amazon heeft al een groot aantal producten te willen beschermen, niet beperkt tot draadloze apparatuur en digitale media. Het bedrijf heeft al een schat aan patenten met betrekking tot e-commerce en online winkelen.

Daarmee heeft Amazon al ingehuurd drie patent experts alleen al dit jaar, met inbegrip van twee voormalige medewerkers RealNetworks en één van Intellectual Ventures, genaamd een ‘patent troll “door HP chief technology officer Shane Robison.

Maar een intellectueel eigendomsrecht push kon voorzien van een stap in de richting van een reeds ontluikende markt: smartphones.

De retailgigant, is gekoppeld aan een smartphone vrij te maken; aan het eind van het jaar. Als dat zo is, zal het waarschijnlijk de toonhoogte te maken in de periode september-oktober in de aanloop naar het vakantieseizoen. Octrooien zijn hier het echte probleem. Terwijl Samsung in het vizier van Apple als ‘s werelds grootste Android-smartphone distributeur blijft, kan Amazon te wandelen in de vuurlinie als zijn producten succesvol genoeg.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Amazon niet reageren op commentaar op het moment van schrijven.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle