Amazon: blijkbaar dicht genoeg voor de overheid werken

Amazon breidt zijn AWS diensten voor veilige toegang tot de overheid. Dit heeft een aantal consequenties, zowel positief als negatief.

Er is geen twijfel dat de overheid zou het iets van een reboot te gebruiken. Hoewel ik veel van de federale overheid IT-mensen heb ontmoet, en ze zijn allemaal zeer ervaren en capabele ambtenaren, ze hebben ook altijd gevangen in de ingewanden van het inkoopproces. Ik heb ook gedocumenteerd, in plaats van beroemde, hoe de overheid IT kan een aantal van de ergste praktijken te volgen, draait om de politieke inhuren strategie bekend als “Ik ken een man.”

Alles gov IT’ers installeren heeft moeten gaan door middel van ofwel een formeel inkoopproces (laagste bieder is niet altijd de beste bieder), of is scrounged of hand-me-down van een andere installatie.

Zeker, sommige overheid IT-installaties zijn de beste die je kunt kopen, maar anderen zijn gewoon van de meeste andere mensen het geld (dat wil zeggen, de Amerikaanse belastingbetaler) door te brengen. Overheid IT-installaties lijden aan een andere ziekte endemisch aan alle overheidsinstanties: inter-agency rivaliteit, politiek, communicatie snafus, en willekeurige bezuinigingen.

Dit, natuurlijk, leidt ons naar de Federal Data Center Consolidatie Initiative, dat is het plan achter de geclaimde sluiting van 800 overheid datacenters.

Onze eigen datacenter expert, David Chernicoff, onderhoudt telling van 800 van de overheid is niet helemaal waar, in dat ze het tellen van elke faciliteit die een bos van computers (dat wil zeggen, server kamers) als volwaardige datacenters huisvest. Hij maakt een goed punt, en het gaat om de kwestie van de IT-waarachtigheid in de federale agentschappen.

Een manier om het probleem op te lossen is om te gaan naar de cloud, iets wat het Witte Huis is het bevorderen van enige tijd.

Dit is eigenlijk een heel goed idee, vooral als de overheid gebruik maakt van cloud experts zoals Amazon en Google. Er zijn een aantal enorme voordelen die door gebruik te maken van al het onderzoek naar en ontwikkeling van schaalvergroting, beveiliging en betrouwbaarheid die zowel Amazon en Google hebben gedaan door de jaren heen kan worden geoogst.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen; Innovatie; Tesla krijgt goedkeuring van de mededingingsautoriteiten voor $ 2600000000 SolarCity overname

In tegenstelling tot een agentschap, dat moet allemaal dezelfde technieken die een ander bureau ontwikkelde (maar zal niet delen) opnieuw uit te vinden, elke nieuwe technologie Amazon of Google ontwikkelt voor één klant direct wordt een deel van het IP-aanbod beschikbaar zijn voor de overheid computers gemaakt.

Dus aan de ene kant, de AWS GovCloud initiatief is een geweldig idee. Anderzijds, misschien niet zo veel.

Het probleem is, we hebben een aanzienlijke, grote, meetbare wolk mislukkingen, zelfs zo recent als vorige week of zo gezien.

Het probleem is dat sommige van deze onderbrekingen zijn niet alleen momenten waarop de service niet werkt. Er is ook al daadwerkelijk permanent, niet-recupereerbare verlies van gegevens, en dat kan een groot probleem voor de overheid gegevens.

Dus hier is de uitdaging. Amazon is duidelijk een kwaliteit leverancier voor cloud-gebaseerde diensten, hoewel zij hun deel van slecht nieuws gehad. De klanten van Amazon, die het verlies van gegevens incidenten overleefd waren klanten met een goede planning en redundante systemen. Degenen die gegevens verloren waren degenen die niet opgezet solide ramp herstelplannen hebben.

Voor onze regering om te slagen in de cloud, kunnen we niet toestaan ​​agentschappen om al hun vertrouwen in cloud-leveranciers zetten. In plaats daarvan moeten we er zeker van zijn dat de agentschappen de praktijk goed toezicht, beheer en planning om ervoor te zorgen dat het publiek belang goed geserveerd.

Daarin schuilt het probleem. De Verenigde Staten regering heeft niet vaak in staat geweest om een ​​heleboel vaardigheden te tonen met die toezicht, beheer en planning dingen.

Hmmm … misschien moeten we gewoon weer over alle overheid IT-activiteiten naar Jeff Bezos en Larry Page, en vertel hen om gewoon rekening met ons op voor wat nodig is. Heck, als de staten gewoon zou stoppen met de pik op Jeff voor deze omzetbelasting ding, zou hij waarschijnlijk al deze regering IT-spullen gratis.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

Tesla krijgt goedkeuring van de mededingingsautoriteiten voor $ 2600000000 SolarCity overname