Als Samsung overdenkt webOS, de vragen van de ondersteuning van de markt te blijven

DigiTimes meldt vanochtend dat de Koreaanse tech gigant Samsung overweegt te kopen Hewlett-Packard ‘s (en Palm’s) heeft onlangs vermoord mobiele besturingssysteem webOS.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

(Voor degenen die in augustus op vakantie zijn geweest, HP onlangs zei dat het zou spin-off zijn pc-activiteiten en webOS volledig verlaten als het lijkt om enterprise software en diensten, à la Oracle, SAP en IBM. De verhuizing trok een oproer uit de tech wereld, die zei dat de OS was te mooi om te doden, critici antwoordde dat als het was zo goed, waarom niet iemand kopen?)

Hoewel Samsung publiekelijk heeft gezegd dat zij geïnteresseerd zijn in HP’s pc-activiteiten was niet, het is geen woord gezegd over webOS.

Een paar van mijn collega’s hebben de website al gewogen. De af en toe oneerbiedige (maar vaak nauwkeuriger) Jason Perlow schreef bijna twee weken geleden dat Samsung of HTC waren de waarschijnlijke vrijers, afgewezen bij besluit van Google om Motorola Mobility enkele dagen voor te verwerven. En mobiele Gadgeteer Matthew Miller suggereerde dat met alle Android rechtszaken in de lucht, kan Samsung haar OS-ondersteuning te diversifiëren.

Wat ik vraag me af: hoe veel besturingssystemen kan de ondersteuning van de markt?

We vroegen ons af dit vele jaren geleden, toen Google’s Android-besturingssysteem eerst de scène hit: Apple’s iPhone was aantrekkelijk, RIM’s BlackBerry was populair, Microsoft’s Windows Mobile was struikelen en Palm’s webOS was aanstaande. En in die eerste dagen, Nokia was nog nauwelijks op de foto met Symbian. (Het is sinds gegooid handdoek in de ring en bedden met Microsoft.)

Veel is veranderd sindsdien. Apple heeft zijn algehele leiding behouden, heeft Android gegroeid in een ongelooflijk tempo, heeft RIM gestruikeld, Microsoft was herboren en HP overgenomen Palm.

De meeste grote hardware makers – Samsung, Dell, Motorola, HTC, enz. – In eerste instantie gekozen voor Google, maar een aantal zijn sindsdien gediversifieerd in Windows Phone 7. En nu dat webOS is op het hakblok, met Android onder aanzienlijke juridische vuur We re zien van berichten dat het misschien gewoon goedkoper zijn om Android te laten vallen en op te slaan webOS.

Ik kan het niet helpen, maar vraag me af, maar hoe veel besturingssystemen de smartphone markt kan ondersteunen. Hoeveel eigen systemen kan genoeg steun om hun bestaan ​​te rechtvaardigen krijgen? Of is het niet echt uit, als ze al genoeg op het internet en de standaarden ondersteunen? (Cue third-party ontwikkelaar verontwaardiging hier.)

De realiteit is dat ontwikkelaars de tijd is beperkt. Het is een zero-sum game – geen klein bedrijf gaat alle apparaten ondersteunen uit de poort, en als de ontwikkelaars hun aandacht richten besturingssystemen met de meest gebruikersondersteuning, ze uitstellen releases tot minder gebruikte besturingssystemen – in feite ze langzaam wurgen.

Noem het onbedoelde consolidatie. En het is niet duidelijk dat er een exclusieve “home run” app op een ander besturingssysteem is genoeg om gebruikers meer dan woo naar een nieuw platform, zoals John Gruber schrijft. Dat vroege adoptie window misschien al gesloten, hoewel er nog tal van functie telefoon-gebruikers die er aan het hof.

Mijn punt in dit alles is dat webOS niet hoeft alleen maar Samsung, het moet een schrikbarend agressief plan om de markt upend en stuur een andere mobiele OS verpakking. Het probleem is dat de zwakste besturingssysteem in de huidige bos is RIM’s BlackBerry OS, Samsung zou hebben om een ​​uiterst consumentvriendelijke webOS te nemen en een of andere manier geeft het een enterprise edge buiten elementaire VPN-ondersteuning.

Noch HP noch Palm zou lukken om dat plan uit te voeren, hoewel beide beloofde zoveel.

En het zou hebben om een ​​ecosysteembenadering zijn. De tablet spel is nog ingewikkelder voor Samsung, terwijl het was de eerste grote non-iPad deelnemer met de Galaxy Tab het succes ervan is inmiddels overschaduwd door Xoom tablet van Motorola en BlackBerry PlayBook-tablet. (HP’s TouchPad, uiteraard, mislukte jammerlijk totdat het verkocht voor $ 99. Aan de andere kant, al die bargain-kelder TouchPads in het wild gemiddelde webOS net een hobbel in ondersteuning. Dat maakt me afvragen of het wissen van deze inventaris niet ook gunstig opblazen van de waarde van webOS voor HP voor een toekomstige verkoop.)

Kan Samsung de nodige risico om webOS gebeuren na het geven van Google zoveel steun over de hele wereld? Het is een grote uitdaging, en een die te maken enige tijd duren om te bereiken. (En kan resulteren in de snelle dood van haar Bada low-end besturingssysteem.)

Tijd is een luxe Samsung, en webOS, niet kunnen veroorloven. Maar een conservatieve, korte-termijn strategie dat de winstgevendheid zet boven de markt adoptie is niet, ook niet. Mijn advies aan een webOS-ified Samsung: punt op de winst, lager zijn dan de markt – vooral in de onderneming – en krijg dit besturingssysteem in de handen van de gebruikers voor hun voorkeuren, en de afdeling budgetten, zijn versteend.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal