Al Gore lauden Salesforce.com, Google, Apple plannen voor hernieuwbare energie

SAN FRANCISCO — Voormalig vice-president Al Gore heeft veel keuze woorden over de consequenties hameren het milieu, als gevolg van zakelijke invloeden op politici en overheden wereldwijd.

Maar de klimaatverandering verdediger had een paar stukjes van lof voorbehouden aan een selecte groep van grote tech bedrijven – specifiek voor Google, Apple, en Salesforce.com – tijdens het spreken bij het sluiten van de jaarlijkse expo van deze laatste op donderdag.

Iedereen weet dat de manier waarop we uit de Grote Depressie werd mobiliseren voor de Tweede Wereldoorlog, “zei Gore. ‘Zou het niet mooi zijn als we een groot project waar we moesten mensen over de hele wereld te mobiliseren voor een baan hadden, dat kon niet automatiseren?

Met zijn toespraak, Gore liet doorschemeren dat hebben we grote project.

In de loop van een uur, Gore afgevuurd schrijnende statistieken over de vele recente natuurrampen van China naar Guatemala naar Colorado in de afgelopen jaren, gevolgd door een aantal ontnuchterende voorspellingen met betrekking tot voortdurende droogte en continu kelderende temperaturen in de winter.

“We moeten de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van ons handelen de aarde in gevaar te nemen,” antwoordde Gore.

Toch Gore bleef optimistisch, aan te dringen dat veel van deze voorspellingen kunnen worden beteugeld met onmiddellijke reactie en actie.

We moeten erkennen de leeftijd van duurzame energie is het begin, “hield Gore. Hij benadrukte dat de zakelijke mogelijkheden van de ontwikkeling van hernieuwbare energie en technologie, beweren dat” de particuliere sector gaat om de financiering van het grootste deel van hernieuwbare energie.

Heroriëntering van verkoop, service wolken voor aangesloten apps; Salesforce lanceert Wave analytics cloud; Salesforce Winter 15 het toevoegen van kracht om authenticatie-diensten; Salesforce.com, Microsoft execs meer licht werpen op de nieuwe cloud samenwerking; Salesforce1 nieuwe energie met Lightning-upgrade voor aangesloten apps; Hillary Clinton praat netneutraliteit, filantropie in tech; Salesforce roadmap die verder gaat dan verbonden apps; Salesforce is gericht op SAP overtreffen

Samen met opkomen voor de eerder genoemde trio van Silicon Valley titanen voor hun respectievelijke energie-efficiëntie doelen, Gore benadrukt Amerikaanse bedrijfsleven magnaat en miljardair Warren Buffett als een goed voorbeeld van een ondernemer investeert fors in de ruimte van hernieuwbare energie.

“Hij is niet iemand die bekend is voor het maken van domme beslissingen,” grapte Gore.

Het internet, Gore voortgezet, gaat een grote rol in deze verschuiving spelen. Projecteren dat het internet krachtiger (en invloedrijke) dan de televisie zal zijn, reeds Gore reclame dollars online overtroffen die op het kleine scherm van vorig jaar.

Als een verdere stimulans om de keynote publiek gevuld met sales executives en softwareontwikkelaars, Gore merkte op dat “we altijd verrast ‘toen de technologie drastisch dalen, verwijzen naar de ontwikkeling van de processoren en de wet van Moore als voorbeelden. Hij theorie hetzelfde kan worden gedaan met wind- en zonne-energie tech.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Gore concludeerde: “Ik ben optimistisch over dit, maar we moeten het te versnellen.”

Afbeelding via Salesforce.com

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Meer van Dreamforce 2014