Acer n20w Beoordeling

Acer heeft de handheld markt gekomen met twee producten. Er is niets ongewoons aan dat – de meeste handheld fabrikanten hebben nu een scala van apparaten die gericht zijn op verschillende delen van de markt. Waar Acer is uniek is dat de eerste twee producten maken gebruik van verschillende besturingssystemen. Deze, de n20w, maakt gebruik van Microsoft’s Pocket PC 2002, en andere handheld van het bedrijf, de S60, loopt de rivaliserende Palm OS.

Kenmerken; Op het eerste gezicht, het ziet er n20w beetje anders dan de gemiddelde Pocket PC-apparaat, maar er zijn een aantal innovaties. Met name de ingebouwde uitbreidingsslot ondersteunt geen van de gemeenschappelijke mediatypen (CompactFlash en SD): in plaats daarvan accepteert Sony’s eigen Memory Stick. Dezelfde uitbreiding formaat wordt ondersteund in Palm OS-gebaseerde S60 Acer, maar dit is de eerste keer dat Memory Stick is gebruikt in een Pocket PC-apparaat, en het zal interessant zijn om te zien hoe de markt reageert;. Er zijn alternatieven voor Memory Stick , hoewel – zij het tegen meerprijs. De poort waarmee de n20w verbindt met het docking cradle heet de Acer Veelzijdig Connector, en dit maakt het ook hardware te worden vastgeschroefd op de basis-apparaat. Een van deze optie, een ‘uitbreiding mouw’, heeft al aangekondigd. Dit biedt zowel CompactFlash PC Card sleuven in één eenheid, en een USB poort om hardware zoals een extern toetsenbord. De uitbreiding mouw zal verkopen voor £ 88 (incl. BTW) .; Veel handheld kopers zullen draadloze connectiviteit op hun lijst van eisen, en er zijn al verschillende Pocket PC’s met 802.11b en / of Bluetooth ingebouwd. De n20w draagt ​​bij aan de roster met 802.11b ondersteuning, vandaar de ‘w’ in de naam van het product – de vlakte n20 model mist draadloze netwerken. Een applet genoemd WLAN Utility, die weg is verborgen in het tabblad Systeem van de dialoog Instellingen, moet worden geconfigureerd, maar dit is geen groot probleem. Zodra u de software hebt verteld om te zoeken naar een draadloos netwerk en haak, een icoon bevindt zich in de statusbalk die aangeeft of de verbinding actief of inactief is;. Andere specificaties De n20w zijn vrij standaard. De processor is Intel XScale PXA250 draait op 400MHz. Er is 64 MB RAM-geheugen voor de opslag van applicaties en data, plus 32 MB Flash ROM voor het besturingssysteem. De 3.8in., 16-bits kleuren display heeft de gebruikelijke 240-by-320-pixel resolutie, en is scherp en helder.

Ontwerp, De n20w is vrij groot en zwaar, het meten van 12.9cm door 7.9cm door 1.96cm en een gewicht van 235g (de niet-Wi-Fi N20 model is dunner bij 1.29cm en lichter op 180g). De standaard kwartet applicatie sneltoetsen en een vijf-way directional pad beweging aanwezig onder het scherm. Het is mogelijk om de n20w op te laden zonder de docking cradle, maar de aansluiting tussen voeding en het apparaat is eigendom, zodat u een algemene reserve netadapter niet kan uitvoeren;. Er is een scrollwiel aan de linkerkant van de behuizing, en een knop die de voice recorder activeert. Deze zijn vrij standaard, maar worden aangevuld door twee minder vaak knoppen. Eén van deze activeert het menu Start vanuit elke toepassing, terwijl de andere is een slider gemarkeerd Hold, die gebruikt kan worden om te voorkomen dat toetsen per ongeluk wordt ingedrukt wanneer de n20w wordt uitgevoerd. Acer heeft niet erg goed uitgevoerd op de aan / uit-knop. Het brandt groen tijdens het opladen, dat is prima, maar de knop zelf voelt een beetje dun. De stylus heeft geen sleuf in de behuizing op de normale manier, maar sloten op de buiten op de rechterrand. Het voelt stevig genoeg, maar we kunnen niet aan de indruk onttrekken dat het kwetsbaar per ongeluk worden uitgetrokken en verloren. Acer claimt dat de meegeleverde 2000 mAh polymeer ion batterij 16 uur van het leven zal voorzien van de scherm verlichting uit en draadloze netwerk inactief. Scherm verlichting en de 802.11b-verbinding zal natuurlijk afvoer van de batterij sneller. Het goede nieuws op dit front is dat de batterij is uitneembaar, zodat u kunt vervangen door een volledig opgeladen reservebatterij wanneer dat nodig is. Dit concept, die steeds vaker voorkomt, kunnen gebruikers alle vertrouwen in dat ze niet zonder stroom zal lopen, terwijl op de weg voelen. Echter, een tweede accu is een stuk duurder dan een paar AA-cellen. In dit geval, Acer kosten £ 57 (. Incl BTW) voor een extra polymeer ion cel; Elke Pocket PC wordt geleverd met een standaard bundel van Microsoft-software, maar hardware partners toe te voegen over het algemeen een paar toepassingen van hun eigen land. Acer is niet anders, het verstrekken van Acrobat Reader voor Pocket PC, samen met een image viewer / editor genaamd IA Album en Pocket TV voor het bekijken van MPEG-1-bestanden. Acer biedt ook een vooraf geïnstalleerde hulpprogramma Back-up en een kleine applet genaamd RecentDo die fungeert als een snelkoppeling naar recent gebruikte applicaties, websites en bestanden;. Acer n20w alleen breekt belangrijke nieuwe grond in het gebruik van een Memory Stick-sleuf. Zelfs zo, het is een mooi pakket, met goede specificaties en gebruiksvriendelijke functies. We willen graag een dunnere en lichtere versie volgende keer te zien, dat wel.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop