Abbott ontkent verantwoordelijkheid voor CSIRO banenverlies

Australische premier Tony Abbott heeft de verantwoordelijkheid voor circa 300 arbeidsplaatsen die zal gaan op de Commonwealth Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek Organisatie (CSIRO) dit boekjaar als onderdeel van een verhuren en recontracting bevriezen geïnitieerd door de overheid Abbott in een beweging die het publiek krimpen ontkend service 12.000 medewerkers.

Fairfax op vrijdagochtend gemeld dat rond 1400 “niet-lopende” medewerkers van de CSIRO hun baan in gevaar zou kunnen hebben in het kader van een openbare dienst te bevriezen op initiatief van minister van Werk Eric Abetz vorige week.

Departementen en agentschappen kregen het advies om alleen reclame te maken voor kritische vacatures en gespecialiseerde functies die niet konden worden voorzien door een bestaande werknemer in overheidsdienst.

De CSIRO heeft ongeveer 6.500 medewerkers, met 990 “term werknemers” en 440 ongedwongen medewerkers, volgens Fairfax, die meldde dat die rollen onder dreiging van de voorgestelde bezuinigingen zou zijn.

CSIRO CEO Dr Megan Clark zei in een verklaring die aan de website dat de verslagen van de 1400 banen te gaan was “incorrect”, maar dat de CSIRO niet zal vernieuwen van ongeveer 300 contracten die zal worden klaar met dit boekjaar, dat iets hoger zal zijn dan gewoonlijk door de bevriezing.

Clark zei dat de CSIRO nog steeds te vernieuwen contracten en werven om posities van cruciaal belang voor het werk van de CSIRO’s “met instemming”.

. “We zullen niet ten koste gaat van onze verplichtingen aan de industrie en andere belangrijke stakeholders door deze veranderingen Deze aanpak zal CSIRO blijven onze uitstekende werk af te leveren met de industrie en de gemeenschap – werk dat heeft geleid tot een aantal van de meest waardevolle ontdekkingen van het land en uitvindingen, zoals Wi-Fi en de Hendra virus vaccin “, zei ze in een verklaring.

Met het oog op de langere termijn vermogen te behouden, zullen we gerichte werving programma’s voor onze inheemse werkgelegenheid en post-doctorale bursalen voort te zetten. We hebben ongeveer 50 punten momenteel open voor rekrutering, die voornamelijk zijn voor post-doctorale bursalen.

Veiligheid; Pentagon bekritiseerd voor cyber-emergency response, Apple, Apple vertelt investeerders zijn $ 14 miljard Ierse belasting wetsvoorstel zal niets veranderen

Abbott vertelde journalisten vanmiddag dat de overheid verantwoordelijk is voor de door de overheid opgelegde vacaturestop was het niet.

“We hebben nog geen bezuinigingen aan de CSIRO. Het beheer van de CSIRO en de tewerkstelling van het personeel in de CSIRO en het beheer van de aannemers van de CSIRO is een zaak van de CSIRO zelf,” zei hij.

De voorgestelde bezuinigingen kwam onder vuur van de CSIRO Staff Association, die zei dat de volgende generatie van innovatie is bedreigd.

“Hoe kan CSIRO de ontwikkeling van de volgende generatie van de Australische innovatie als hun vermogen om onderzoek en ontwikkeling uit te voeren om te snijden blijft? ‘ CSIRO Staff Association secretaris Sam Popovski zei in een verklaring.

Waarnemend Greens leider Adam Bandt zei dat de bezuinigingen neerkomen op “economische vandalisme”.

“Opnieuw zien we de anti-wetenschap vooringenomenheid van deze regering te zien,” zei Bandt.

Dit laat zien waarom we een speciale Science minister nodig die zal opstaan ​​voor de onderzoeksgemeenschap. Wetenschap en onderzoek is de sleutel tot de welvaart van Australië. Dit is economisch vandalisme.

Onder de nieuwe coalitieregering, is er niet langer een speciale minister voor de wetenschap. De CSIRO valt nu onder de industrie beheerde portefeuille van minister van Industrie Ian Macfarlane.

Abbott kondigde ook aan dat 20 adviesgroepen, zoals de High Speed ​​Rail Advisory Group, ofwel zouden worden opgeheven of samengevoegd, waarin staat dat de overheid van de Coalitie van mening dat deze groepen overbodig. Hij zei dat deze groepen nog maar het begin zou zijn.

“We zullen zeker hier niet stoppen. Dit is een overheid die altijd zal op zoek om ervoor te zorgen dat het overheidsapparaat zo efficiënt en zo klein mogelijk,” zei hij.

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Apple vertelt beleggers zijn $ 14 miljard Ierse belasting wetsvoorstel zal niets veranderen