13 Anonymous-leden aangeklaagd via Operation Payback

Verdacht leden van de hacktivist collectief Anonymous zijn aangeklaagd in verband met cyberaanvallen op doelen met inbegrip van Visa, Mastercard en de MPAA in het kader van “Operation Payback.”

De aanklacht, ontzegeld op donderdag, klaagt 13 vermeende leden van Anonymous met het organiseren van denial-of-service (DDoS) aanvallen en sluiting van de websites van bedrijven, waaronder de Motion Picture Association of America (MPAA), Visa, Mastercard en de Bank of America .

Genaamd “Operation Payback ‘, de hacktivist campagne vond plaats tussen september 2010 en januari 2011. De 13 worden beschuldigd van het nemen van diensten met behulp van de Low-Orbit Ion Cannon applicatie, die” significante schade “aan de slachtoffers veroorzaakt.

Volgens de aanklacht, de 13 “gepland en uitgevoerd op een gecoördineerde reeks cyberaanvallen tegen het slachtoffer websites door overstromingen die websites met een enorme volume van irrelevante internetverkeer met de bedoeling om de middelen op de websites niet beschikbaar zijn voor klanten en gebruikers van die websites. ”

Een andere rechtbank indienen (.pdf) toont aan dat de Amerikaanse regering een bevel voor de arrestatie van alle van de verdachten, die variëren in leeftijd van 25 tot meer dan zestig heeft gevraagd.

Anonieme beweerde dat de operatie gericht degenen die “tegen de aangekondigde filosofie van het maken van alle informatie die gratis voor iedereen, met inbegrip van informatie beschermd door auteursrecht of de nationale veiligheid overwegingen.”

Begonnen als een protest tegen het auteursrecht, werden doelen geselecteerd op basis van houding ten opzichte van piraterij, auteursrecht en de stroom van informatie – in het bijzonder degenen die sites zoals The Pirate Bay verzet werden geselecteerd.

In, een persbericht, de hacktivist collectieve zei

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

We zullen de gebruikers toegang krijgen tot de genoemde vijand sites voorkomen en we zullen ze laag houden voor zo lang als we kunnen … Anonymous is moe van bedrijfsbelangen het beheersen van het internet en zwijgen de rechten van de mensen om informatie te verspreiden, maar wat nog belangrijker is, het recht om te delen met een ander.

vaak georganiseerd en gepromoot via sociale media – – de hacktivist groep heeft de verantwoordelijkheid voor een aantal campagnes en aanvallen die de afgelopen jaren. Campagnes hebben aangeroerd auteursrechten; het Amerikaanse. hervorming van het bankwezen, politieke kwesties in het buitenland, en de gevechten tegen censuur, onder anderen.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters